Stap voor stap je eigen restaurant decoreren

Het decor is de eerste indruk die je gasten van je restaurant krijgen en het is belangrijk dat je gasten hun interesse behouden. Als je je restaurant wil laten spreken en je bezoekers de 'wow'-factor willen geven, moet je het decoreren op de juiste manier aanpakken. Met deze stap-voor-stap gids zult u een prachtige aankleding creëren die ervoor zorgt dat uw gasten terugkomen voor meer!

Stap 1: Bepaal uw doel en concept

Bepaal eerst het doel en het concept van je restaurant. Wat is het thema van het restaurant? Wil je een klassieke, luxe of casual sfeer in je restaurant creëren? Eenmaal je je doel en concept hebt vastgesteld, kun je je op het decoreren storten.

Stap 2: Kies je kleuren

Kleur is een belangrijke factor bij het decoreren van je restaurant, omdat het de sfeer direct beïnvloedt. Kies 1 of 2 basiskleuren en combineer deze met neutrale tinten, zoals wit ent geheel wat meer diepte te geven.

Stap 3: Kies je meubels

Kies meubels die bij je doel en concept passen. Voor een klassiek thema, kies je meubels met vormen uit de Victoriaanse tijd. Voor een luxe sfeer, kies je meubels met krullen en kleuren in goud en brons. Voor een relaxte sfeer, kies je meubels in aardetinten.

Stap 4: Kies je decoratieve items

Decoratieve items kunnen je restaurant een uniek karakter geven. Kies decoratieve items die bij je thema passen en denk aan kunst, kussens, decoratieve vazen, planten en andere accessoires. Heb je bepaalde items nodig en wil je deze laten frezen of moet je bepaalde dingen lassen? Dan kan je gemakkelijk online een offerte aanvragen.

Stap 5: Kies je verlichting

Het juiste soort verlichting kan je restaurant een rustige en warmere sfeer geven. Kies verlichting die bij je kleuren en meubelstijl past.

Stap 6: Pas je muren aan

Uw muren kunnen de sfeer van uw restaurant beïnvloeden, dus je moet ervoor zorgen dat je de juiste achtergrond kiest. Je kunt een decoratieve muurpaper of behang gebruiken om een thema in je restaurant te creëren. Het is ook een goed idee om met kunstwerken te spelen of je muren te schilderen in kleuren die bij je meubels passen.

Stap 7: Voeg een uniek element toe

Voor de perfecte look kun je wat unieke elementen toevoegen. Denk aan kasten, zitbanken of kleine tafels die bij je thema passen. Voeg extra accessoires toe om je restaurant een persoonlijk tintje te geven.

Stap 8: Laat de sfeer natuurlijk gedijen

Met deze stappen kun je een prachtig uitziend restaurant creëren. Vergeet niet om de sfeer van het restaurant natuurlijk te laten gedijen. Laat bezoekers genieten van lange gesprekken, luister naar muziek en laat je restaurant op natuurlijke wijze in de schijnwerpers staan.

Geef een reactie