Investeren in goud doe je zo!

Zoek jij een manier om te investeren, en wil je het liefst iets fysieks in handen hebben? Misschien is investeren in goud wel een idee! Dit edelmetaal is al in goudbaren van een halve gram verkrijgbaar, zo is deze manier van investeren voor veel mensen zeer toegankelijk. Met goudbaren heb je een financiële buffer voor onzekere tijden of spaar je alvast voor later. Alles hierover lees je in deze blogpost.

Hoe gaat investeren in goud in z’n werk?

Het kopen van goudbaren is één van de voordeligste manieren om in puur goud te investeren. Dit is niet iets is wat je dagelijks doet, daarom nemen we alles met je door in deze blogpost. Wil jij een goudbaar kopen? Let er bij het kopen van je goudbaren op dat ze afkomstig zijn van een door de London Bullion Market Association erkend edelmetaalbedrijf. Dit wordt ook wel de LBMA genoemd. Deze goudbaren hebben allen de status “Good Delivery”. Dit is een keurmerk en houdt in dat de goudbaren voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot de zuiverheid van het goud. Dit keurmerk geeft jou de garantie dat je deze goudbaren overal ter wereld kunt verhandelen.

Verschillende producenten van goudbaren

Goudbaren worden aangeboden door verschillende grote producenten die verspreid zitten over verschillende landen ter wereld. Zo heb je bijvoorbeeld Umicore uit België, Heraeus uit Duitsland en The Perth Mint uit Australië. Deze grootmachten beschikken uiteraard allemaal over het keurmerk van de LBMA. De prijs van de goudbaren van de aanbieders kan iets verschillen. Dit komt omdat elke producent zijn goud nét even iets anders verpakt en produceert. Ook is het kleinste verkrijgbare gewicht anders. Bepaal daarom zelf van tevoren goed welke producent het beste aansluit bij je persoonlijke wensen. Hoeveel gram wordt jouw eerste goudbaar?

Kies je voor een certificaat of niet?

Zelf goud inkoop doen? Veel goudbaren worden verkocht met een certificaat van echtheid. Dit is een officiële en schriftelijke verklaring voor de zuiverheid van het product. Op het certificaat staan het gewicht en de zuiverheid van de goudbaar bevestigd. Doordat alles over je product direct zichtbaar is, is je goud met certificaat goed te verhandelen. Echter is het niet per se nodig om goudbaren met certificaat aan te schaffen. Wanneer je goud is voorzien van het Good Delivery keurmerk, is dit ook al voldoende. Dit keurmerk staat namelijk voor de echtheid van het product. Door te investeren in goudbaren heb jij iets fysieks in handen dat je altijd kunt verhandelen. Ook is het mogelijk om winst te maken, aangezien de waarde toeneemt wanneer de goudkoersen stijgen. Koop zelf je wereldwijde beleggingsproduct!

Geef een reactie